archief-zuideramstel

Archief Zuideramstel digitaal

Zuideramstel - Donderdag 17 december heeft stadsdeel Zuideramstel het contract met Karmac, een scanbedrijf uit Lelystad ondertekend. Dit contract zorgt ervoor dat het bouwarchief van de Rivierenbuurt, Buitenveldert en de Prinses Irenebuurt medio 2011 digitaal beschikbaar wordt. In het bouwarchief staat alle bouwinformatie over een pand, van de eerste bouwtekening t/m alle verleende vergunningen.

Archief digitaal inzien

Portefeuillehouder Henk Boes:” Dit is een grote stap in het verbeteren van de dienstverlening aan bewoners en andere geïnteresseerden. Men kan in de toekomst vanuit huis digitaal het volledige bouwdossier inzien. Bovendien wordt het archief veilig gesteld voor de toekomst.”

Bouwarchief vanaf 1900

Het bouwarchief van stadsdeel Zuideramstel beslaat 400 strekkende meter en loopt van 1900 t/m heden. Het complete bouwarchief moest eerst scanproof worden gemaakt, hier is in 2008 mee begonnen. Dat voorbereiden is nodig omdat alle documenten benoemd moeten worden zodat ze gemakkelijk digitaal terug gevonden kunnen worden. 250 meter van de in totaal 400 meter is klaar om gescand te worden.

5 meter archief in één week

Het bouwarchief wordt in verzegelde kasten vervoerd naar Lelystad. In één week kan ongeveer 5 meter bouwarchief gescand worden. Begin februari wordt de eerste scan uitgevoerd. Gemiddeld is een dossier twee weken niet beschikbaar.

 

Bron en fot: Stadsdeel Zuideramstel

 Deel dit artikel nu met je vrienden!
 

Newsflash
ZieZoZuid is er voor bewoners maar ook door bewoners! Heeft u een nieuwstip, foto of video om ZieZoZuid, de nieuwssite voor Zuid nog completer en actueler te maken, stuur die dan naar info@ziezozuid.nl. Dank u wel. Hypotheek Amsterdam Zuid en Pensioen Amsterdam Zuid zijn onze sponsoren.